stekar gubbe

Sitter och kikar på programmet Kvartersdoktorn på svt1.
Det kommer in en jättemysig äldre herre som ska kolla sitt blodtryck.
Då doktorn tycker att blodtrycket är alldeles för högt, säger han åt herren att han ska få prova en ny medicin.
Innan mannen ska gå frågar doktor:

Doktorn : "Har du ätit något idag?"
Den äldre herren (som för övrigt var en riktig stekare) - "Ja, en 6a whiskey."

Så himla söt gubbe. Visst är det mysigt med äldre människor!  


Men herregud, nu när jag vände mig om för att fortsätta kika på programmet ser jag en 100 årig dam som lägger sig ner på rygg och cyklar i luften, haha. Det kan man snacka om en hurtbulle!



Den svenska hollywood frun

Hur mysig är inte den svenska Hollywood frun Maria Montazami?
Sitter och kikar på programmet nu och jag kan inte rå för att jag ler så fort hon syns eller öppnar munnen. Visst, hon har väldigt mycket pengar och får i princip allt från sin man. Men hon känns ändå äkta!
Jag tycker i alla fall att hon är grym!


"Jag brukar inte säga toffsar, det känns så toffsigt".



Maria Montazami

(bild lånad från www.aftonbladet.se)


Skolan

Dagarna flyter på riktigt bra i skolan faktiskt. Känns fortfarande helt rätt!
Jag trodde väl aldrig att jag skulle tycka det var så kul att plugga och även frivilligt plugga när jag kommer hem.
Imorgon är det sista dagen innan några dagars ledighet. Skönt med fulla dagar tis-tors och sen självstudier måndag och fredag. Jobbar dock på fredag, så blir inte så mycket ledigt. Men det blir ju ialf klirr i kassan..


På väg till skolan


Redo för lektion


Anatomi

Lite bilder över vad mina dagar kan innehålla.


Good morning, sunshine!

Jag blir inte klok på det här vädret om jag ska vara helt ärlig. I lördags var det så varmt att jag för ett tag t.o.m gick med min underbara skinnjacka. Mamma och Jag var ute på promenad och solen sken och fåglarna kvittrade.
Igår, söndag, när man tittar ut genom sovrums fönstret upptäcker man till sin förtvivlan att det took snöar ute, what? Och idag, måndag, ligger såklart snön kvar, men solen skiner som aldrig förr. Vad är det som händer ?

Idag ska jag iväg och jobba 3h, bra att få lite extra slantar till min just nu otroligt tomma kassa. Klantig som man är missade jag att man skulle skriva ut en lapp om studieförsäkran som man sedan skulle ta med till mina lärare för en underskrift. Alla dom andra ggr jag ska lämna studieförsäkran så har det bara varit att gå in på mitt inlogg på csn och sen bara klickat på en knapp så var det klart. Men nej nej, inte den här gången. Nu när jag verkligen är i stort behov av mina pengar. Äger just för tillfället 73 kr..RIK? nej nej.

Imorgon är det dax för skola igen. SKönt att jag blev klar med helgens uppgift redan i torsdags så jag har kunnat kopplat av hela helgen och även idag. Känns som att det blir till att börja plugga rätt så hårt redan nu då vi har prov i anatomi redan den 8april! Får plugga järnet när vi är nere hos svärfar och Marie och hälsar på.. Men det ska nog gå bra, har börjat lite smått redan nu så man har något sånär hum om vad det handlar om.

Nu ska jag dricka mitt älskade Kaffe sen ta mig en dusch så man är fit for fight inför dagen.


New moon kväll!

Jag har precis varit inne på www.filmtoppen.se och hyrt film...
NEW MOON!


Bild från www.cdon.com


Brrrrreee!


Det blev Vin hemma hos finaste Jeanette igår. Jojjo kom förbi lite senare..
BRRRRRREEEEE listan på spotify gick varm.
Trevlig kväll...jajjameen!




Jobb

Snart är det dax för jobb. Dock blir det en kort dag idag, jobbar halv 10-13. Kan vara skönt såhär på en lördag.
Ikväll ska jag umgås med familjen, äta hos mamma och pappa, då min älskling är i Märsta och hjälper sin bror att göra om deras kök.
Igår var vi hemma hos Mange, Veronica och sötaste Melker. Det bjöds på grillat! kött (hur gott som helst), klyftpotatis, champinjonsås och sallad. Mycket gott och en mycket trevlig kväll.

Nu måste jag skynda mig att borsta nötterna sen bege mig mot jobbet.
Ha en trevlig helg allesammans!

Självstudiedag

Idag har jag en självstuide dag, men då jag bestämde mig för att göra klart helgens uppgift igår har jag nu istället en ledig dag. Mycket skönt! Veckan har gått bra, man har börjat komma in sig mer och mer i klassen och vi har även delats in i arbetsgrupper, vilket också känns helt okej!
Idag har jag inga speciella planer, tar mig nog en sväng förbi mormor och morfar och dricker lite kaffe, sen får vi se vad dagen har att bjuda på.
Ikväll börjar äntligen mitt favorit program - Så ska det låta! (Ja, jag vet, vuxenpoäng), men jag antar att det är för att det är musik och sång inblandat som jag bara äääälskar det programmet!


Mitt dagliga färdmedel. Dock var jag rätt så ensam i min vagn igår.


Sysselsatte mig med att läsa lite anatomi.

 



Pendlare

Första dagen som jag pendlade idag sen jag började i skolan. Gick riktigt bra faktiskt, hann både dit och hem. Jag tycker faktiskt att det är rätt så skönt att pendla ändå, man får lite tid för sig själv och kan koppla av lite. Visst, frågar ni mig igen om typ ett halvår så är det ju inte säkert att ni får samma svar. Då är jag säkert så trött på det att jag spyr. Dock är det värsta att det tar längre tid att komma hem än om man åker bil. Nu behöver jag åka ca 45 min tidigare än vad jag hade behövt göra om jag skulle ta bilen. Men men, sånt är livet. Man får ju förhoppningsvis ut nåt av det i alla fall så.

Nu ska jag äta lite. Älsklingen hade maten klar när jag kom hem, mycket skönt! Jag har en känsla av att det kommer bli en tidig kväll för mig ikväll igen. Jag har varit så himla trött nu dom senaste kvällarna, skönt att vara ledig från träningen ikväll i alla fall, så man verkligen kan sitta ner och bara koppla av. SKÖNT!

Kaffe!!

kaffe, kaffe, kaffe.. tack gud för kaffe! Fast iofs vet jag inte om det bara är en inbillning att man blir pigg av det. men va fasen, det känns bra ialf! :) Sitter just nu och äter frukost för att snart bege mig till Jakobsberg för den andra dagen i skolan. Börjar 09.00 och slutar 15.00. Tar bilen idag också, vilket är väldigt skönt vilket innebär att jag kan åka ca 45 min senare än om jag hade åkt buss och pendel. Men imorrn, då, då börjar allvaret. Då är det bussen 07.13 som gäller och sen pendeln från bålsta.

Nu måste jag äta klart min frukost så jag hinner göra mig iordning innan det är dax att bege sig.


Första skoldagen.

Första dagen i skolan gick helt okej. Var dock mest upprop, utdelning av schema osv. Var hemma redan kl.12 så blev ingen värst vidare lång dag. Imorgon är det dax igen, börjar 09.00 och slutar 15.00. Tar bilen imorgon också, beställde busskort idag sen ska jag inhandla mig ett pendlarkort imorgon. Kommer bli riktigt billigt..eller(?). Busskort Enköping-Bålsta, 30dagars=670kr, pendeltåg 30dagars+Bålsta tillägg=1010kr (Men den här månaden fram till 15april kostar det "bara" 850 kr som kompensation för alla förseningar som har varit p.g.a. snön.) Men hallå, är det billigt ändå? NEJ!  Men..Min underbara pojkvän erbjöd sig att betala mitt busskort varje månad, det vore ju hur gulligt som helst. Massa Kärlek!

Snart är det dax för kvällens träning, bodysculp, vilket ska bli väldigt skönt. Som det ser ut utifrån det schemat vi fick idag så kommer jag nog inte hinna träna på torsdagar. Kommer komma hem runt 17.40 och träningen börjar 18. Får se helt enkelt hur pass trött man kommer vara när man kommer hem.
Som det ser ut nu så kommer jag ha självstudier måndag och fredag och sen lektioner tis-tors mellan 09.00-16.00. Känns ändå som ett helt okej schema måste jag säga. Bättre än schemat på universitetet i alla fall tycker jag, som var hur hattigt som helst.

Nu ska jag lägga mig i sängen ett tag och ladda batterierna inför träningen.
Hoppas ni alla har haft en bra dag!


Äntligen rutin.

Idag börjar allvaret, vilket innebär äntligen lite rutin i vardagen.
Ska snart ta bilen och bege mig mot Jakobsberg och första dagen på min nya karriär.(?)
Önska mig lycka till!

By thw way, hade verkligen en toppen dag/kväll i Stockholm i lördags. Återkommer med mer info och bilder!


Finalen

Drack jag vin igår...japp! Och det blev visst inte bara ett eller två glas som jag hade tänkt mig. Blev nog några stycken till vill jag lova och det känns idag. Tror inte att jag kom i säng förrns runt 02.00 inatt och så ringde klockan halv 8 imorse. Va inte så pigg då vill jag lova. Men det va bara att pallra sig upp för att göra sig iordning inför dagens jobb mellan halv 10-12. Skönt i alla fall att det är en kort dag för sen ska jag hem och snygga till mig inför dagen/kvällen i stockholm. Dax för finalen i Melodifestivalen 2010.
Har en känsla av att jag och min älskling kommer få en toppen kväll!

Nu har jag precis varit och dragit upp gallret så att alla kära kunder kan droppa in och shoppa shoppa.
Själv ska jag fortsätta klunka i mig några glas vatten så att dagen kan börja.
Ha en trevlig helg alla läsare.


Födelsedag!

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA LILLEBROR PÅ 19 ÅRS DAGEN!

Idag blir det jobb mellan 13-19 och sen blir det kalas hemma hos lillebror. Känns lite bättre att jobba idag ialf, antar att man inte har så mycket val så då är det bara att tänka positivt om det. Skulle tydligen komma en tjej och provjobba några timmar idag, så det kan ju vara kul att se vad det är för en person!
Var förbi hos mamma och pappa en sväng igår efter träningen. Då hade min kära moster, som arbetar i en skoaffär, varit förbi och lämnat in ett par Converse i min strl, då dom har varit slut under en längre tid. Jag blev så himla glad och dom satt som ett smäck. Så snart är dom mina! :)



Bild från www.laredoute.se


Jordgubbsfil = gott?

Sitter här i min ensamhet och sipprar på jordgubbsfil, inte direkt någon höjdar "mat", men det får duga ikväll. Ska snart iväg på träning och av erfarenhet vet jag att det inte är så smart att trycka i sig nån redig middag innan, det resulterar alltid i håll!! Som tur är så fick jag god mat igår, hemmagjord pizza! Var riktigt gott kan jag lova.


Min goda pizza med tomater, mozarella, champinjoner och ruccola. Mums!



Min dag har varit mysig. Har varit uppe hos mormor och morfar och hjälpt mormor med att tillverka smörgåstårtor eftersom min kära lillebror Linus fyller år imorgon. Jag har en känsla av att dom kommer vara jättegoda!
Imorgon ska jag jobba igen, känner inte alls för det, men som vanligt brukar det gå bra när man väl kommer dit. Tror nog att det kan bero på att jag inte har jobbat på ett bra tag nu och då blir man lite extra bekväm av sig..




Ett litet musiktips: Alicia Keys och Beyonce - Put it in a lovesong. Grymt bra låt!


Beach 2010

ooops, var precis in på H&Ms hemsida (www.hm.se) och klickade hem ytterligare några plagg..
Kunde helt enkelt inte låta bli när jag såg den här snygga bikini överdelen. Och av erfarenhet vet jag att den säkert inte kommer finnas kvar så länge till..




Överdel: 129kr, Underdel: 79.50kr.

Fanns även en matchande underdel till zebraöverdelen, men då man har lite ass så körde jag på ett säkert kort och tog en svart hipster underdel.


Torsdag.

Idag är det torsdag, jag förstår inte vart veckorna tar vägen..?
Fast det är skönt att dom går fort nu, så att skolan kommer igång snart..
Idag ska jag hem till mormor och morfar(igen) och hjälpa dom göra smörgåstårtor inför imorgon då min älskade lillebror fyller 19 år. Skulle även bli bjuden på Flygande Jakob. Mums!
Nu ska jag äta lite frukost sen göra mig iordning för dagen. För känner jag min mormor och morfar rätt så går dom nog redan och väntar på att jag ska dyka upp..Så bäst att skynda sig!


Veckans inköp.

Här kommer lite bilder på veckans inköp. --->




Linne 149kr


Oversize kofta, 249kr


Spetstopp 199kr


Alla tre plagg samlade. Samtliga kommer från H&M.





Mys onsdag!

Sitter just nu framför tv:n och Greys´s Anatomy och avnjuter ett glas vin.
En mysig onsdagskväll helt enkelt!




Lovley!


SÅ himla snyggt armband. Ska beställas nu från www.halens.se. Någon som vill ha örhängena?



Trött och seg.

Hur kan man vara så trött och seg när man inte gör någonting om dagarna?
Jag har kännt mig jätteseg idag, trots att jag inte har gjort några direkt ansträngande saker.
Först va jag hos mormor och morfar och fick mat = inte så ansträngande.
Sen var jag och min kära kusin Sofie på Wickmans och drack kaffe = inte så ansträngande.
Varför är jag då trött?  Min teori är att det beror på just det, att jag inte har mycket att syssla med om dagarna.
Därför ska det bli så skönt när skolan drar igång den 15mars vilket = en vardag och rutiner. SKÖNT!

Har faktiskt shoppat lite under veckan. Resultate blev en oversize kofta, en spets topp och ett linne från H&M.
Bilder kommer senare, har inte ork att lägga upp det nu.






Tillbaka till 2010.

Vilken fest det blev i Lördags, vilken dag, vilken kväll! Tack Tommy för det!
Började med en liten "champagne"-frukost hemma hos mig, med 4 snygga tjejjer. Stressigt som vanligt men ack så snygga vi blev. Dock var taxin sen! sen så vi kom lite senare än våra lagkamrater till de hemliga mötesplatserna. Men som man brukar säga, fint folk kommer sist..
Hela dagen var kanon och som vanligt har Tommy ordnat allt med bravur. Efter tipspromenad och pulka/bob/tefat/stjärtlapp/platspåse-åkning så begav vi oss mot Främjarstugan, som var kvällens festlokal.
Bjöds på mat a la 80`s, nostalgitrippar och en massa tjo och tjim. En riktigt lyckad kväll måste jag säga.
Är det någon som kan fixa grymma fester, så är det Tommy!


Världens bästa 30-åriga festfixare!

Gänget!

Såhär roligt har man på Tommys fester!


Fullt ös.

Godmorgon!

Uppe med tuppen idag också, i alla fall om man jämför med när jag brukar gå upp. Klockan är nu 09.00 och jag har redan hunnit med en dusch. Dagen kommer spenderas en hel del ute i farten vill jag lova, måste införskaffa det sista inför lördagens outfit(vilket kan ta sin tid) och besöka bolaget..

Morgondagen kommer se ut som följande: Tjejjorna kommer hem hit runt 10, sen blir det lite moserande och ett försök att "snygga" till oss inför festen. Sen runt halv 2 måste vi nog börja dra ner på stan då alla ska samlas på sina specifika mötesplatser kvart i 2. Sen är det hemligt vad vi ska göra fram tills klockan 17 då bussen kommer ta oss till kvällens okända hak. Känns som att morgondagen kommer bli en kväll man inte glömmer!

Gårdagen i Västerås med Jeanette vart som jag trodde...Toppen! Jag hade både kramp i magen och bortdomnade ben och fötter när vi var klara. En mycket rolig eftermiddag vill jag lova, Måste göras om! Dock blev det inte så mycket inköp inför lördagen, hittade ett antal smycken bara. Men som sagt, går ner på stan idag och införskaffar det sista..

Nu ska jag ta mig mitt morgonkaffe, sen försöka snygga till mig inför dagens äventyr. 

Frukost!

Klockan är halv 9 och här sitter jag och äter Frukost. Det är ingen vanlig syn det.
Både vad gäller frukosten och tiden. Men jag antar att det är lika bra att vänja sig då skolan börjar snart. Har en känsla av att det kan bli lite tidigare morgnar då också t.o.m. Fast, det ska bli skönt att få lite rutin i vardagen igen, blir så less på att bara gå hemma. Jag tycker man blir så seg och trött trots att man inte gör någonting.
Men den 15 mars, då sätter allvaret och vardagen igång igen, på riktigt.

Idag blir det en tur till Västerås med Jeanette! Hoppas att man kommer hem med en fullbordad 80/90-tals outfit.
Ser fram emot festen på lördag, kommer nog bli en riktigt bra dag/kväll.
Ikväll blir det träning igen, Step-up2. Ett lite svårare pass än det som jag och Veronica har gått på tidigare. Hoppas bara att man hinner med på alla steg. Brukar iofs alltid vara lite knepigt första gången, men sen brukar man komma in i stegen och allt runtomkring. Ska bli kul i alla fall att prova på något nytt.
Känns som att det kan bli lite stressigt mellan Västerås och Träning, men det ska nog gå. Kankse tar bilen så går det lite snabbare än om man tar bussen!

Ska snart ta mig en dusch sen får vi se vad jag hittar på. Kanske tar mig en tur förbi mormor och morfar och väntar där tills jag ska möta upp Jeanette, runt 14.15.



Greys!

Sitter just nu bänkad framför tv:n för säsongspremiären av Greys Anatomy.
Spännande att se vad första avsnittet har att bjuda på.

Dagen har varit bra. Mysigt med ett besök hemma hos mormor och morfar.
Bjöds på våfflor idag också, men det är absolut inget jag klagar på. Våfflor och mormors hemmagjorda jordgubbssylt, det är grejjer det!

Imorgon blir det en träff med sötaste Jeanette. Ska troligtvis göra Västerås osäkert i vårat letande efter snygga outfits inför lördagens fest, wihoo!


Grädde, jordgubbssylt och våfflor hos mormor och morfar.


Jag redo för dagens äventyr!


Vår, ja tack!

Här nedan kommer lite saker som jag inväntar från H&M.
Då de svarta skorna inte skulle komma förrns i Maj, så väntar jag på det övriga sakerna tills då också.
Längtar så efter våren nu, när man kan trippa runt i sina vita tygskor med bara en skinnjacka eller jeansjacka...



Vita tygskor: 99kr                                                   Turkos ring: 29.50kr






Svarta skor: 199kr


(alla varor kommer från www.hm.com)


Sol= 13 grader!

Åååh, idag är ännu en sån där härlig dag när man vaknar av att solen tittar fram mellan rullgardinen. Undernart!
Det är märkligt att en sån sak som ljus och värme kan ge en människa så mycket energi.
Men nog är det underbart med solen, man blir så pigg! Jag hade egentligen ställt klockan på halv 10, men vaknade självmant (med solens hjälp) kl 08.22.
Just i denna stund, klockan 08.44 ser min termometer i köket ut såhär:



13 grader ute! :) Ja, jag vet att det är i solen och allt det där, men visst ger det en härlig känsla ändå, ett sorts hopp om att våren kanske äntligen är på ingång!
Sen att den på baksidan visar -6 grader är ju en helt annan femma! ;)

Idag ska jag återigen umgås med Ella, Melker och Veronica. Men idag ska vi göra Mormor och Morfar sällskap. Har tänkt gå dit efter lunch och ta oss en kopp kaffe eller två.
Först måste jag ta mig en sväng förbi Lindex och byta min blå/randiga tröja som jag har bild på i bloggen.
Har gått hål i den...IGEN! Usch, man blir så less på tröjor som inte kan hålla kvaliten.
Först bytte jag en sån tröja då det var ett hål i vid ärmslutet, fick då en ny.
Sen använde jag den en gång och nu efter första tvätten är det ett hål mitt på bröstet?!
Aja, ska i alla fall lämna tillbaka den idag, tar ett tillgodo kvitto istället. Vågar mig inte på att köpa en ny!



Fin besök!

Har haft en mysig dag tillsammans med Ella, Melker och Veronica..och Linus som kom efter lunch.
Ella hjälpte mig att grädda våfflor och dom blev såå goda, eller hur Veronica?
Ella, som inte är så stor i maten, bestämde sig för att äta en våffla så dom restrerande (typ 15st) försökte jag och Veronica få i oss, dock utan bra resultat. Som tur var kom Linus förbi en sväng och hjälpte oss äta upp några..
Skickade, trots detta, med några hem till Veronica så att Mange kunde få till kvällsfikat !
En mycket trevlig dag har jag ialla fall haft, med trevligt sällskap! Mysigt att få gosa med sötaste Melker och få busa med gullungen Ella! <3


(Bild lånad från www.ica.se )


Ikväll är det dax för träning igen, den här gången Body-Sculp2. Första gången som vi provar på det passet, vilket ska vara en nivå "jobbigare" än det vi har provat på tidigiare, så det ska bli kul att se hur svettiga vi blir...

Får se vad resten av veckan har att erbjuda. På torsdag ska i alla fall jag och Jeanette leta upp några snygga outfits till lördagens 30 års-kalas! Ser verkligen fram emot den festen, har en känsla av att den kommer bli riktigt bra!


RSS 2.0